Intryck av OS-fäktningarna - Svensk Fäktning

Intryck av OS-fäktningarna

Bästa minnet: Onsdagen den 13 augusti när Emma fäktade högt över förväntan, slog ut två världsfäktare och gjorde en riktigt bra match mot blivande guldmedaljören Heidemann.

Sämsta minne: Fäktsportens dopingaffär med Andrea Baldini i huvudrollen. Trist för alla ur alla synvinklar.

Snyggaste OS-tävling: Arenan och inramningen runt OS-tävlingen var imponerande i TV-rutan och fantastisk på plats. Bästa idrotten på OS tyckte IOK-presidenten Rogge.

Favorit som höll: USA i individuella damsabeln. Etta, tvåa och trea. Zagunis försvarade sitt OS-guld från Aten. Känn på den!

Favoriter som inte höll: Var det ganska gott om som vanligt: Jérôme Jeannet, Kriztian Kulcsar och Wang Lei i herrvärja är mitt val.

Bästa finalen: Damfloretten mellan Valentina Vezzali och och Hyun-hee Nam. Jag trodde aldrig jag skulle skriva detta men man ska ju inte ljuga. Nam är en otrolig fäktare som fick Vezzali att visa lite av vad hon faktiskt kan.

Lobbying-kampanj: För bättre fäktbevakning av TV-sporten. Tack till alla som hjälpte till men kampen måste gå vidare… Idag kan man till exempel chatta med TV-sportchefen på svt.se.

Bästa insatsen: Kharlan i det ukrainska guldlaget i damsabel.

Största stjärnor för mig: Fabrice Jeannet, Valentina Vezzali, Salvatore Sanzo, Laura Flessel, Britta Heidemann (helt utan anspråk på objektivitet)

Största skandalen: Magros svarta kort (men inte så skandalöst egentligen, det var ju inte första gången precis)

Bästa grejen som äntligen fungerade ordentligt: Videoströmmar. Första OS som man faktiskt kunde följa nästan helt live hemifrån med hjälpa av eurovisionsports.tv och Peking+.

Bästa tidningar för att följa fäktning: La Gazzetta dello Sport och L’Équipe

Största tekniska förbättringar: Videobedömning men även trådlös fäktning och transparenta maskvisir i florett.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?