Sensation: USA i final mot Frankrike - Svensk Fäktning

Sensation: USA i final mot Frankrike

Rysslands seger mot USA var inte så kassaskåpssäker som jag trodde även om man kom mycket nära. USA öppnade imponerande och efter tre matcher ledde laget 15-9. Det ryska lagets räddare Yakimenko fick åter träda i funktion och gjorde 11-4 mot Jason Rogers i fjärde matchen. Därefter tog Ryssland över.

Pozdniakov hade 40-35 inför sista matchen men släppte upp Keeth Smart
ända till 44-43. När Pozdniakov till slut satte vad han trodde var en
segerstöt blev den annulerad av den underliga anledningen att Smart
hade varit utanför pisten och domaren borde ha sagt halt? Nästa stöt till Smart 44-44 som sedan också sätter sista stöten. Tragedi för Pozdniakov.

Att sätta Pozdniakov i sista matchen är en taktisk finess jag har svårt att förstå med tanke på hans insats i första matchen. Sentimental respekt inför en av världens bästa fäktare någonsin kanske?

I matchen Frankrike-Italien såg Italien länge ut som en vinnare. Laget ledde 25-19 och 30-24. Både Pillet och Sanson tappade stötar i sina första två matcher. Jag såg inte matchen men de gula korten för Frankrike (8 st) ger näring åt misstankar att till exempel Pillet förfallit till att reta sig på domarna istället för att fäkta.

Avgörande blev lagens tredjemän. I sjundematchen gick Sanson in och besegrade Occhiuzzi 11-3. 35-33 till fransmännen. Lopez gav Pillet en ledning med 40-36 efter sin match mot Tarantino. I sista matchen mot Montano fäktade Pillet 5-5. 45-41 till Frankrike.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?