Gå den grundläggande antidopingutbildningen online - Svensk Fäktning

Gå den grundläggande antidopingutbildningen online

Var och en inom idrotten har ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Genom att göra Ren Vinnare tar man sitt ansvar och lär sig vad som gäller. Rekommenderad ålder för att göra utbildningen är från 15 år men den som ska tävla internationellt på exempelvis ECC kan göra utbildningen tidigare. Omyndiga fäktare gör utbildningen med fördel tillsammans med målsman.

Genomgången Ren Vinnare är ett krav för alla som ska representera Sverige på VC, JVC eller ECC, dvs. vara uttagen av Svenska Fäktförbundet. För landslagens A-kandidater är det ett krav att rapportera genomgången utbildning till respektive förbundskapten/grenledare och till [email protected] (skicka pdf, skärmdump eller liknande på diplomet). 

Så funkar det

Sju korta moduler lär dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3–4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta.

Modulerna går igenom följande områden:

1. Dopingkontroller
2. Dopinglistan
3. Dopingförseelser
4. Hälsokonsekvenser
5. Kosttillskott
6. Medicinsk dispens
7. Vistelserapportering

Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mail.

Här hittar du Ren Vinnare.

Ansvarig för antidoping på Svenska Fäktförbundets kansli är sedan 1/9 Peter Ejemyr. 


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?