Svenska Fäktligan säsongen 2020-21 - Svensk Fäktning

Nya lag välkomna att anmäla intresse i mån av plats. Lagen från föregående säsong bekräftar deltagande.

Under föregående säsong så gjorde lagtävling Svenska Fäktligan (SFL) premiär. Tyvärr blev säsongen lite abrupt avbruten och vi tittade långe på möjligheter att köra de kvarvarande lagmötena under sommaren. Men tyvärr det gick inte.

Till denna säsong startar vi igen, där de lag som var med under 2019/20 har förtur till en plats i ligan, men övriga kan anmäla intresse om något av de tidigare lagen inte vill fortsätta detta år eller kanske behöver fylla på med nya deltagare från er övriga.

Eftersom säsongen avslutades lite abrupt mitt i så kommer de lag som var med förra året att få sin deltagaravgift sänkt med 50% för denna säsong.

Deltagande kräver att samtliga fäktare i laget har svensk licens för säsongen 2020-21! Svenska Fäktförbundets säkerhetsregler för seniorer gäller utan undantag.

Vi skulle verkligen behöva veta snarast vilka lag som tänker fortsätta samt få in vilka som är intresserade att vara med och missade föregående säsong.

Formeln är en tabell över året med ett ”slutspel” bland de fyra främsta lagen, för att utse vinnare, samt en kvalomgång för de två sämst placerade lagen. Spännande värre och ett fint vandringspris där vinnande lag kommer skrivas in för all framtida ära och berömmelse!

Som föregående säsong så kommer tävlingarna ske under samma dag som S:t Erikscupen, där vi säkrat att hallbokningarna är till sent på kvällen! Som det ser ut idag är starttid satt till kl 14:00, men då coronaanpassningar har skett så kommer det troligen justeras inför varje tävling.

Datum för 2020/21 är:

  • 2020-10-04
  • 2020-10-24
  • 2020-11-21
  • 2021-02-14
  • 2021-04-10
  • 2021-05-29

Tidigare säsongs resultat finns på faktligan.se, vilken kommer uppdateras i tid till första tävling. Tidigare säsongers resultat kommer såklart kvarstå.

Stockholms Fäktförbund
Tävlingsledare Rikard Ekman & Christian Gustavsson


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?