​Ny landslagsorganisation - Svensk Fäktning

​Ny landslagsorganisation

Den sista augusti lämnade Jonas Thunberg rollen som High Performance Manager (HPM) och jag vill rikta ett stort tack till honom för hans hårda jobb med verksamheten under de senaste tre åren. Tyvärr kommer vi inte att kunna fortsätta ha en heltidsanställd landslagschef, utan delar av det arbete Jonas tidigare gjorde kommer nu utföras av Peter Ejemyr som fått rollen som landslagskoordinator. Peter kommer framöver att arbeta 4 dagar i veckan på kansliet, varav ca. en med uppgifter relaterade till landslagen. Pontus Weman Tell fortsätter att arbeta med våra elitfäktares fysutveckling. Delar av det som vår HPM tidigare gjorde kommer genomföras av ideella krafter i förbundet och vissa aktiviteter kommer helt enkelt inte kunna utföras. Jag är övertygad om att vi ändå kan ha en landslagsverksamhet som är både kvalitativ och stimulerande för de aktiva, men det arbetet kommer kräva en god dialog med föreningarna. Vi kommer från landslagskommitténs sida göra vårt bästa för att hålla liv i kommunikationen med föreningarna, men jag vill uppmana och välkomna er som har idéer för hur vi kan förbättra landslagsverksamheten att höra av er till mig. I samband med förändringarna på tjänstemannasidan har även landslagskommittén (KLL) ombildats. Jag tycker att vi har hittat en bra grupp för att driva det här arbetet framåt. Vi som bemannar kommittén framöver är: Josef Rizell, ordförande Martin Roth Kronwall Christian Gustafsson Andres Gomez-Lagerlöf Peter Ejemyr, handläggare Vi har tidigare gått ut med information om att uttagningskriterierna till mästerskap kommer se annorlunda ut under denna säsong för att låta oss hantera den osäkerhet i tävlingskalendern som pandemin medför. Möjligheten för oss att agera med god framförhållning har varit sämre än vanligt under den har säsongen och det ställer ökade krav på både vår organisation och ni som är aktiva. Trots alla utmaningar känns det väldigt kul att vi äntligen har kunnat komma igång med tävlingssäsongen. Det ska bli spännande att följa er på pisterna under året! Josef Rizell Ordförande landslagskommittén [email protected]


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?