Ny (osäker) information om internationella tävlingar - Svensk Fäktning

Ny (osäker) information om internationella tävlingar

Som tidigare meddelats kommer inga tävlingar på världsrankingen att arrangeras under 2020 (dvs. tävlingar får inte FIE-status). Ett antagande är att EFC kommer att följa detta avseende ECC-tävlingar.

Det innebär att ifrågavarande tävlingar antingen ställs in eller arrangeras med annan status, oftast som nationell tävling och då utan krav på FIE- eller EFC-licens.

Från Svenska Fäktförbundets sida försöker vi informera om de tävlingar där vi tror att det finns svenskt intresse (ffa. Norden och Baltikum) men kan omöjligen hålla fencing.se fullt uppdaterad då ändringar sker nästan dagligen. Fäktare och klubbar måste därför hålla utkik i Ophardt och på respektive arrangörsförbund och -klubbs hemsidor samtidigt som man noga följer vad FHM och UD säger om svenskars resor utomlands och vad arrangörslandets myndigheter har för regler för inresa. De senare kan som bekant ändras med kort varsel.

Har man frågor om huruvida en tävling blir av eller inte så kan klubbtränare eller -ledare kontakta Svenska Fäktförbundet ([email protected]) så svarar vi så gott vi kan. Vi kan dock inte hjälpa till med medicinska- eller andra riskbedömningar.

Det vi vet just nu (1/10) om tävlingar i närtid är:

  • Kupittaa Tournament i Åbo 10-11/10 – Arrangeras men vad vi förstår gäller karantänkrav för svenskar vid inresa.
  • Trekanten International i Köpenhamn 10-11/10 är inställd.
  • Oslo Cup 7-8/11 – Planeras genomföras men oklart om (vilka) svenskar får resa in. Besked om ev. inställt kommer 15/10.
  • Glavie de Tallin 21-22/11 – Inställd
  • ECC Köpenhamn 5-6/12 – ingen information

Här bifogas FIE:s kalender för januari och framåt samt SvFF:s planeringsunderlag för säsongen. Men alla måste veta att förändringar sker löpande.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?