Idétävling - Vad gör vi istället? - Svensk Fäktning

Idétävling – Vad gör vi istället?

Pandemin drabbar fäktsporten hårt. Träningar, läger och tävlingar ställs in och motivationen riskerar att sjunka hos fäktare, tränare och ledare. Till råga på allt blir det mörkare och mörkare. Och alla klockor går en timme fel.

Men istället för att hänga läpp och gå med gamnacke, låt oss tillsammans gnugga geniknölarna och komma på kreativa sätt att hålla verksamheten, glädjen och motivationen uppe genom dessa dystra tider. 

Vad kan man göra istället om det inte går att träna assault och Den Viktiga Tävlingen blivit inställd? Kanske passa på att…? Det går alltid att…

Maila era bästa idéer, inga långa essäer, max några hundra ord, till [email protected] så publiceras de löpande (anonymt) här nedan. Bästa idéerna kommer att belönas!  

*********

Ta fram och dela styrkeprogram som man kan göra hemma, för fäktare på olika nivåer och med olika typer av utrustning (endast kroppsvikt, hantlar, kettlebells, skivstång, TRX etc).

Gör en sammanställning med matcher som finns på YouTube och skriv en kort analys med saker man särskilt bör uppmärksamma.

Gör utmaningar/tävlingar där fäktarna måste skicka in videobevis. T ex coin challenge, max antal chins, mest kreativa träningspass.

*********
Använd tiden till att arrangera mental träning, fokuseringsövningar, introspektiva övningar. Samtala om mål och ambitioner. Titta mycket på filmade matcher, egna och andras. Analysera taktik.

Ordna domarkurser. Målet för de äldre att bli licensierade men någon enklare “klubbexamination” för de yngre. Ordna meckarkurser.

********
Vet inte om det går att göra enkelt digitalt men varför inte en klubbtävling typ vi i femman  där fäktfrågor är det som gäller :)? 
Kan ju köras i olika klasser och nivåer på frågor. 

********

Passa på att utbilda. Använd “GRUFF” som är ett material som nästan vilken ledare som helst kan utgå ifrån. (https://www.fencing.se/om-faktning/faktskolan/utbi…)

********


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?