Den moderna fäktföreningen engagerar - Svensk Fäktning

Den moderna fäktföreningen engagerar

Tider

08.45 Incheckning

09.00 Start förmiddagspass

12.00 Lunch

13.00 Eftermiddagspass

16.00 Slut

Teams

Hela dagens konferens kommer att hållas i Microsoft Teams. Det går att delta i konferensen via din webbläsare men vi rekommenderar att du laddar ned och installerar Teamsappen från Microsoft. Tänk på att ändra i inställningarna så att Teams kan använda din mikrofon och kamera.

Under veckan innan konferensen kommer du att få en länk till mötet till den e-postadress du uppgivit.

——————————————————-

Föreläsare under dagen

Aron Schoug Öhman

Fäktföreningen och föreningsengagemanget

Aron Schoug är doktorand i pedagogik med intresse för civilsamhälle, ideellt arbete, demokrati, organisatoriskt lärande och kreativitet. Dessa områden väver han samman i sin forskning om samarbets- och organiseringsprocesser i föreningar, andra ideella sammanslutningar och konstnärligt arbete. Hans övergripande forskningsintresse handlar om att förstå hur ledarskap och samordning tar sig uttryck i sammanhang där människor engagerar sig på sin fritid för något som de är personligt engagerade i. I tidigare forskningsprojekt har Aron studerat ideellt engagemang ur ett motivationsperspektiv och föreläser regelbundet på olika föreningar som vill bli bättre på att engagera sina medlemmar.

Johan Fallby

Fäktarnas engagemang – Växthuset och Svensk Fäktnings utvecklingsmodell

Johan Fallby är idrottspsykologisk rådgivare, författare, föreläsare och före detta landslagsman i bordtennis. Efter bland annat uppdrag för fotbollslagen F.C. København och Djurgårdens IF, tio år som ansvarig för idrottspsykologi på Svenska Fotbollförbundet och mängder av uppdrag för föreningar i olika idrotter, Sveriges Olympiska kommitté (SOK), specialidrottsförbund och Riksidrottsförbundet, driver han nu projektet 2motiv8 och arbetar med uppdrag inom idrotten och näringslivet. Han är författare till boken ”Gör det bättre själv om du kan – Stötta ditt barn till hållbar och framgångsrik idrott”.
 

Alexandra Kroon

Första gången  – rekrytering och prova på


Foto: Christian von Essen

Alexandra Krook är grundare av den ideella föreningen Sparks Generation som nått ut till tusentals unga och på kort tid fått över 1000 ungdomar att prova nya aktiviteter där de bor. Sparks har en digital plattform som hjälper unga att hitta sin grej samtidigt som man också hjälper ungdomsverksamheter att nå ut i kanaler och på ett sätt som unga gillar. Med hjälp av lokala ungdomar och Influencer ambassadörer som RMM , Penny Parnevik, Wilma & Emil Holmqvist  lyfter Sparks fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen. Sparks Generation är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag. Bland våra donatorer och bidragsgivare finns bland andra Familjen Erling-Perssons Stiftelse, Skandia:Idéer för livet, James Burke Foundation.

Anna Iwarsson

Föreningsarbete i utveckling – ledning, planering och dialog i en fäktförening


Foto: Izabelle Nordfjell

Anna Iwarsson är styrelseledamot i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Hon är även ordförande i Gymnastikförbundet samt vice ordförande i fotbollsföreningen Brommapojkarna. Anna arbetar som chef för folkrörelseutvecklingsenheten på Lantmännens Riksförbund, LRF. Hon är författare och har skrivit ett antal böcker om ledarskap och organisationsutveckling.

Anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1486099

——————————————————————-

Anmälan till årsmötet

Ska du också vara med på årsmötet? Glöm inte att du behöver göra en särskild anmälan till årsmötet.

Länk till årsmötesanmälan: https://docs.google.com/forms/d/1WcKb2gGGD6r6kbcnn5_kA1g-85YdqxHu2AJuCXY_xts ?

Årsmötet äger rum söndagen den 14 mars kl 13.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?