Viktigt om licenser för denna och kommande säsong! - Svensk Fäktning

Viktigt om licenser för denna och kommande säsong!

Fäktare som inte kunnat utnyttja sin licens för 2020-21 kommer att få licensen förlängd att gälla också 2021-22. Läs noga nedan.

Som tidigare meddelats kommer de tre svenska mästerskap som arrangeras under juli och augusti ha regeln att fäktarna måste ha antingen licens för säsongen 2020-21 eller licens för säsongen 2021-22. Detsamma gäller Malmö International i september som är nordiska mästerskap på värja för seniorer och veteraner.

För tävlingar som naturligt ingår i säsongen 2021-22 gäller att fäktare måste ha licens för den aktuella säsongen. För SAF-pokalen 25-26 september gäller som vanligt att fäktare måste ha såväl svensk som FIE-licens för säsongen 2021-22.

I syfte att stödja återstarten av den svenska tävlingsverksamheten har Svenska Fäktförbundet beslutat att fäktare som betalat licens för säsongen 2020-21 men som inte alls har kunnat utnyttja denna ska få sin licens förlängd att gälla också för 2021-22.

Processen ser lite olika ut för de olika licenserna och beroende på när man köpt sin licens. Vänligen läs noga nedan.

  • Fäktare som ska tävla för första gången nu i juni ska betala licens för innevarande säsong 2020-21 och kommer senare att få licens enligt nedan även för säsongen 2021-22.
  • Fäktare som betalat svensk licens mellan 1/7 2020 och 31/10 2020 och som inte alls har utnyttjat denna (inte tävlat alls under säsongen 2020-21) vidarebefordrar sitt elektroniska kvitto till [email protected] med en kort (!) beskrivning kring varför man inte kunnat utnyttja sin licens (ex. ”tävling X blev inställd”). Dessa kommer då att få licens även för säsongen 2021-22 men detta kommer att registreras i systemen sannolikt först under juli månad.
  • Fäktare som betalat svensk licens efter 1/11 2020 och fäktare som nu under juni 2021 betalar svensk licens kommer utan särskild åtgärd att få licens även för säsongen 2021-22 men detta kommer att registreras i systemen sannolikt först under juli månad.
  • Fäktare som betalat EFC-licens eller FIE-licens för säsongen 2020-21 men inte tävlat där sådan licens krävts kommer att utan särskild åtgärd att få motsvarande licens även för säsongen 2021-22. Detta kommer att registreras i systemen när EFC och FIE öppnar upp för att lösa nästa säsongs licenser, sannolikt under augusti månad.

Frågor kring detta skickas till [email protected]. Vänligen tillåt lite längre svarstider än vid normala supportärenden och ha gärna förståelse för att dessa frågor är komplexa.  

/PE
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?