Karl-Erik Öberg har gått bort - Svensk Fäktning

Karl-Erik Öberg har gått bort

FK Aramis förre ordförande Karl-Erik Öberg har gått bort i en ålder av 79 år.

Vi minns Kalle, en fin vän och mentor i föreningslivet. Ett samtal med Kalle var alltid fullt av överraskningar. Stort och smått blandades med humor och väldigt mycket kunskap.

Under flera år var Kalle ordförande för oss i FK Aramis. Under den tiden delade han med sig av sin stora kunskap om föreningsliv, men startade också projekt med mod och tillförsikt. Under hans ordförandeskap startades bland annat satellitverksamhet för värja i Höganäs och vi tilldelades av Svenska Fäktförbundet utmärkelsen Årets Förening. När vi tillsammans fick ta emot utmärkelsen på årsmötet hos Svenska Fäktförbundet kunde jag och Csaba se hur stoltheten lyste från Kalle, och han bjöd oss båda på en skål i medhavd, fin whisky.

På våra tävlingar var han en stor entusiast och han följde våra ungdomars resultat på tävlingar i Sverige och världen. Kalle visade alltid en stor stolthet för oss alla i FK Aramis.

För mig personligen blev Kalle en mentor in i föreningslivet, en mentor som trodde på min förmåga och kunskap och pushade mig vidare till nya utmaningar i Svenska Fäktförbundet. Just tron på oss medmänniskor och alla våra ungdomar är något som kommer att vara saknat. Ingenting var för litet för att bli uppmärksammat och uppskattat.

Vi har alla förlorat en stor musketör. Vi kommer sakna dig Kalle. En för alla, Alla för en!

Åsa Andersson, ordförande FK Aramis


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?