Dags att fräscha upp minnet om anmälningsrutiner - Svensk Fäktning

Dags att fräscha upp minnet om anmälningsrutiner

Normalt alltid föranmälan i Ophardt 30 dagar före till FIE- och EFC-tävlingar.

Trots många inställda arrangemang så drar det internationella tävlandet i gång så smått.

Första FIE-tävlingen med svenskt deltagande blir sannolikt Trekanten International 9-10 oktober (herr- och damflorett seniorer). Sista dag för svenska fäktare att göra föranmälan i Ophardt är den 9 september.

Alla som kommer att eller fundera på att tävla internationellt (på FIE-, EFC- eller NM-tävlingar) måste noggrant läsa in denna information: https://fencing.se/faktning/tavlingsinformation/instruktionsfilmer-for-att-losa-licens-och-anmala-till-tavling/rutiner-for-anmalan-till-fie-efc-och-nfu-tavlingar/

Den som missar sista dag för föranmälan i Ophardt kanske inte får plats, kanske själv måste rekrytera och bekosta en domare och kommer definitivt att få betala en straffavgift på 400 kronor.

När föranmälan görs så ska fäktaren ha löst den aktuella licensen (FIE eller EFC). (Undantag görs för den som är genuint osäker på att komma med bland de 20 fäktare som får plats på en ECC, vilket hitintills bara har hänt i herrklassen till Köpenhamn och Helsingfors.)

Sprid detta till era U15

Vi vill vädja till alla klubbar att sprida denna info till alla som kommer att eller funderar på att tävla internationellt, inte minst de 14-15-åringar som funderar på att åka på sin första ECC kanske i Köpenhamn eller Helsingfors. Varje år har vi något eller några tragiska fall där fäktare inte får vara med därför att man inte förstått att det krävs föranmälan senast 30 dagar före för att komma med i uttagningen av de 20 fäktare per land som får ställa upp i ECC.

Ännu tidigare för NM i Espoo

För Nordiska Mästerskapen i Värja (JUN och KAD samt sabel) i Espoo 23-24 oktober har arrangören satt ett mycket tidigt sista datum för anmälan. Sista dag för svenska fäktare är därför så tidigt som den 15/9. Mer info här: https://fencing.se/aktuellt/nordiska-masterskap-i-espoo-i-oktober/

Oslo, Åbo och Challenge Bernadotte nationella tävlingar

Som meddelats här: https://fencing.se/aktuellt/andringar-for-varjans-tavlingar-i-september-och-oktober/ så kommer Oslo Cup och Kupittaa Tournament i Åbo vara nationella tävlingar.

Det innebär att anmälan inte sker via SvFF utan görs i Ophardt av klubbadminstratören. Det är också klubben som ansvarar för att leverera pliktdomare. Ingen föranmälan 30 dagar före utan anmälan i Ophardt som vid en normal svensk tävling. Sista anmälningsdag till Oslo och Åbo tycks vara 26/9 resp. 3/10.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?