Om utlandsresor och fäkttävlingar - Svensk Fäktning

Om utlandsresor och fäkttävlingar

Säsongen 2021-22 har börjat med fortsatt stor osäkerhet. FIE tycks prioritera att senior-VC-tävlingar ska genomföras enligt kalendern men arrangörer av JVC- och ECC-tävlingar fortsätter att ställa in, flytta och även lägga till tävlingar.

Förbundets landslagskommitté (KLL) arbetar febrilt med att uppdatera Svensk Ranking efter dessa ständigt ändrade förutsättningar och det är omöjligt att undvika att vissa krockar uppstår.

Vissa tävlingar på Svensk ranking kommer att arrangeras i länder och vid tidpunkter där spridningen av covid-19 är högre än i Sverige. Ansvaret för beslutet att delta i tävlingar i länder där UD inte avråder från resa men det råder en högre incidens av covid-19 och andra nationella eller internationella organ kan ha rekommendationer måste i slutändan ligga på den enskilde eller dennes målsman. Efter att ha samrått med Riksidrottsförbundet har vi kommit fram till att det i nuläget inte föreligger skäl att ändra i uttagningssystemet men att vi i största möjliga utsträckning kommer att sträva efter att respektera de beslut som fattas av enskilda att avstå ifrån deltagande.

Uttagning och kvalificering till europamästerskap och världsmästerskap för kadetter och juniorer 2022 är tänkt att ske i huvudsak baserad på Svensk Ranking. På grund av covid-19 föreligger osäkerheter vad gäller de planerade kvalificeringstävlingarna och det är inte möjligt att kräva deltagande vid samtliga tävlingar. Beroende på hur säsongen utvecklar sig kan dessa uttagningar komma att ske med ett något större inslag av bedömning än vad som tidigare meddelats. Resultat vid svenska tävlingar är i ett sådant läge av stor betydelse.

SvFF:s landslagskommitté


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?