Prins Bertils och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse - Svensk Fäktning

Prins Bertils och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse

Stiftelsens ändamål är att främja svensk idrott genom stipendier till ledare och instruktörer för deras vidareutbildning, både nationellt och internationellt. Tidigare har flera ledare inom fäktningen tilldelats stipendium, bland annat ledare från Lidingö Fäktklubb, Malmö Fäktförening Gripen och Östersund-Frösö Fäktklubb.

Stipendiesumma 

10.000-25.000 kr per stipendium.

Marcus Rönnmark, Lidingö Fäktklubb, mottar stipendium från Prins Bertil och Prinsessan Lilians Idrottsfond från Prins Carl-Philip 2016. Foto: Ulf Lodin

Ändamål för stipendiet

Ge ledare och instruktörer högre vidareutbildning, både nationellt och internationellt. Sökes av huvudorganisationer, förbund, föreningar eller enskild inom RF, SOK, Kungliga Automobilklubben (KAK), Kungliga Motorbåt Klubben (KMK), Svenska Aeroklubben, Livräddningssällskapet/Simfrämjandet (SLS) och Svenska Turistföreningen.

Bengt Boogh, Östersund-Frösö Fäktklubb, mottar stipendium från Prins Bertil och Prinsessan Lilians Idrottsfond från Prins Carl-Philip 2020. Foto: Ulf Lodin

Ansökningsförfarande

Ansökan om stipendium ska sändas till Svenska Fäktförbundet, e-post [email protected], senast 30 november.

Ansökningshandlingen skickas först till respektive huvudorganisation innan 6 december (ansökningarna ska från huvudorganisationerna vara RF tillhanda senast den 31 december). Organisationerna rangordningar ansökningarna.

Besked till de som får stipendiet lämnas under senare delen av första halvåret 2022. 


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?