Mästerskap för veteraner under 2022 - Svensk Fäktning

Mästerskap för veteraner under 2022

Då året p.g.a. pandemin har varit väldigt osäker har vi inte tidigare kunnat gå ut med information om årets mästerskap eller om vilka tävlingar som delvis ska ligga till grund för uttagning till dessa.

Under vecka 6 släppte emellertid Sverige på restriktionerna och samtidigt kom inbjudan från det tyska fäktförbundet till Lag-EM, vilket kommer att hållas i Hamburg, Tyskland, den 25 – 29 maj 2022, se vidare  http://veteransfencinghamburg2022.de/en/ medan VM är planerat att hållas den 6 – 12 oktober i Zadar, Kroatien. Bägge tävlingarna har begränsat deltagarantal.

Följande gäller för Lag-EM

Varje nation får ställa upp med ett enda lag i respektive vapen och klass för damer och för herrar. Det finns två klasser i varje vapen; Veteran Teams med deltagare i klasserna V1 och V2 och Grand Veterans med deltagare i klasserna V3 och V4.  Minst en V2- respektive V4-fäktare måste finnas med och fäkta i sitt lag.

V1           Födda 1973-1982
V2           Födda 1963-1972
V3           Födda 1953-1962
V4           Födda xxxx- 1952

De svenska fäktare som är intresserade av att ta en plats i laget skickar en intresseanmälan till [email protected] med uppgift om namn, klubb, födelseår och vapen. Vi förutsätter att de som anmäler sig, trots pandemin, har upprätthållit en god fysik och nu deltager i de tävlingar som ställs till förfogande.

Intresseanmälan ska ha inkommit senast den 25 februari 2022. Samtliga som gjort en intresseanmälan kommer att meddelas aktuellt lag den 21 mars.

Då antalet tävlingar varit starkt begränsat de senaste 2½ åren kommer veterankommissionen vara tvungen att titta på resultat längre tillbaka i tiden men även, i den mån det är möjligt, göra en bedömning av aktuell status.

Deltagarna står själva för resa, kost & logi samt sin andel i lagavgiften som uppgår till 300 euro.

Ev frågor ställs till [email protected].

Vi återkommer vid ett senare tillfälle till information om VM.

Svenska Fäktförbundets Veterankommission


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?