Svenska Fäktförbundets brev till RF och SOK – mer sanktioner behövs - Svensk Fäktning

Svenska Fäktförbundets brev till RF och SOK – mer sanktioner behövs

Internationella Fäktförbundets president Alisher Usmanov och IOK-presidenten Thomas Bach i november 2022.

Svenska Fäktförbundet riktar i en skrivelse till Sveriges Olympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet fokus på att idrottens sanktioner mot Ryssland och Belarus inte enbart kan rikta in sig på aktiva och tränare. Det är rimligt att sanktioner även drabbar idrottens makthavare, anser förbundet.

Ryssland har under lång tid bedrivit en framgångsrik verksamhet för att öka sitt inflytande i många idrotter. Ansträngningarna har varit framgångsrika, inte minst eftersom den ryska satsningen varit välfinansierad och den ryska staten kunnat hjälpa till med det som är flera idrotters stora problem: att organisera internationella internationella tävlingar och mästerskap.

Det är flera förbund som leds av ryssar. Inom fäktningen är det en rysk president både i det europeiska och det internationella förbundet.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?