Veteran-VM 2022 i Zadar, Kroatien 5 - 12 oktober - Svensk Fäktning

Veteran-VM 2022 i Zadar, Kroatien 5 – 12 oktober

Organisationen för året veteranvärldsmästerskap har lagt upp en hemsida för tävlingen, se https://www.fencingzadar.com/ Den är tyvärr fortfarande inte komplett.

Varje nation får ställa upp med 4 deltagare per vapen/ålderskategori och kön. Dessutom består VM även av en lagtävling bestående av en lagmedlem per ålderskategori, vapen och kön samt reserv. Det måste således finnas en fäktare i 50+, en i 60 + och en i 70+kategorin inne i laget samtidigt.

Kategori 1                         50-59 år
Kategori 2                         60-69 år
Kategori 3                         70 år och uppåt

Startavgift individuellt                              Ännu ingen uppgift (brukar ligga runt 90 euro)

Startavgift lag                                               Ännu ingen uppgift (brukar ligga runt 190 euro, delas mellan deltagarna)

Någon kostnad för domare tillkommer inte längre.

FIE-licens för år 2021–22 (!!) krävs liksom svensk licens **

Intresseanmälan för deltagande i årets VM skall ett mail sändas till [email protected]. Anmälan skall vara gjord absolut senast den 31 juli.  Ange i mailet (även om du varit med i veteranmästerskap tidigare och då lämnat dessa uppgifter)

  • Namn & kontaktuppgifter (telefon och mailadress)
  • Klubb
  • Födelsedata
  • Vapen
  • Ålderskategori
  • Uppgift om du är intresserad av att även fäkta lag.

Om fler än tillåtet antal (4/vapen, kategori och kön) anmäler sitt intresse för att delta kommer deltagarna att tas ut av veterankommittén. Syftet med uttagningen är att få bästa representation såväl individuellt som i lag. Beslut kommer att meddelas samtliga som gjort en intresseanmälan så snart som möjligt efter sista anmälningsdagen.

För tävlingen finns även vår egen Facebook-grupp – Svensk Veteranfäktning – där vi löpande kommer att lägga upp information.

Ev. frågor mailas till [email protected]

** Den som betalar FIE-licens på fencing.se och vill att denna ska gälla för säsongen 2021-22 och vara med i detta mästerskap behöver samtidigt maila [email protected] och påpeka vilken säsong betalningen gäller.

Veterankommittén


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?