Intervju med Maria Elmfeldt, förbundskapten damvärja - Svensk Fäktning

Intervju med Maria Elmfeldt, förbundskapten damvärja

De svenska fäktarna i damvärja har under säsongen börjat ta sig in 64-tablåns huvudtävling betydligt oftare än vi är vana vid och vi har också sett starka laginsatser, inte bara från seniorerna på VC och EM utan även på junior-VM.

Maria Elmfeldt är förbundskapten i damvärja, ett uppdrag hon delar med kollegan och kompisen Ninni Kysela. Se intervjun nedan och hör Maria berätta om strategier och utmaningar för henne och Ninni i arbetet med att utveckla elitverksamheten på damvärja.

Idag onsdag 20 juli avslutas säsongen 2021-22 för fäktarna på damvärja med världsmästerskapens lagtävling. I 32-tablån möter Sverige Ukraina på piste 23, någonstans i den gigantiska idrottsanläggningen i Nasser City i Kairo. Vi håller tummarna.

Intervju med Maria Elmfeldt, förbundskapten damvärja.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Du missar väl inte att få nyheter och viktig information om Svensk Fäktning?