Ansök nu till sommarens instruktörs- och ledarutbildningar

Svenska Fäktförbundet inbjuder härmed till:

  • Instruktörsutbildning Steg 1 på Bosön 13-18/6
  • Instruktörsutbildning Steg 2 florett på Gotland 21-27/6
  • Instruktörsutbildning Steg 2 värja på Gotland 21-27/6
  • Instruktörsutbildning Steg 3 värja på Gotland 21-27/6
  • Grundutbildningsvecka på Gotland 21-27/6, 
    – innefattande SISUs Plattformen och SvFFs Gruff

Se detaljerad info i respektive inbjudan, bifogade nedan som PDF.

Sista ansökningsdag är den 1:a april. Besked om antagning lämnas senast 15/4.

I första hand fördelas platserna bland de sökande som vid ansökningstidens utgång den 1/4 uppfyller samtliga förkunskapskrav. Den som för att bli antagen behöver gå Gruff kan göra det hos SAF 14-15/3. Mer info här!

Kostnaden för respektive kursvecka är 2000 kronor för samtliga deltagare. Avgiften är starkt subventionerad av medel från Idrottslyftet. Boende och måltider ingår, dock ej reskostnader. Föreningarna bör undersöka möjligheten till kommunala bidrag. Efter besked om antagning(!) ska avgiften betalas senast den 1/5 till SvFFs bankgiro 124-7956.

Nytt för i år är Steg 3 på värja för instruktörer som är aktiva i sin hemmaförening.

Nytt är även att vi i år – i Samarbete med SISU-Gotland – erbjuder en grundutbildningsvecka med SISU-kursen Plattformen samt vår egen utbildning Grundkurs för Fäktledare och Föräldrar (Gruff), parallellt med årets traditionella Gotlandsläger. Vi vänder oss till dig som planerar att gå instruktörskurs Steg 1 kanske nästa år, till dig som börjat som ledare eller hjälpinstruktör i din förening och till dig som är intresserad förälder. Det går att välja att bara gå den ena av dessa båda kurser och det går också att välja eget boende.

Vi avråder normalt från att gå Steg 1 och Steg 2 samma sommar men kan göra undantag för den som redan är aktiv som instruktör i sin förening.

Frågor besvaras av undertecknad, ejemyr@fencing.se, 0733-611000

Välkomna!

Peter Ejemyr
Svenska Fäktförbundet