Emelie och Sophie ersätter skadade Johanna

Uttagna blir Emelie Mumm, DIF, som fäktar i den individuella tävlingen medan Sophie Haarlem, FFF, fäktar i laget. 

Emelie är klar femma på uttagningssystemet efter de ordinarie landslagsmedlemmarna och blev silvermedaljör på nordiska mästerskapen i Ystad och bronsmedaljör på svenska mästerskapen för några veckor sedan.

– Emelie har utvecklats mycket denna säsong och gjort genomgående bra eller godkända resultat på de svenska och nordiska seniortävlingarna hon deltagit på. Det känns helt rätt att ge henne chansen att skaffa sig erfarenhet från ett individuellt mästerskap på högsta nivå när Johanna inte kan vara med, säger Björne Väggö.

– I lagtävlingen är förutsättningarna lite annorlunda eftersom pressen kan vara för svår att hantera för en ung fäktare. Därför har vi valt att satsa på rutin och erfarenhet i laguttagningen med Sophie.

Sophie Haarlem är 40 år och var med i seniorlandslaget 1998–2006. Hon har fortsatt att fäkta och har visat på de tävlingar hon deltagit i att hon fortfarande håller hög nivå med en femte plats i satellitvärldscupen i  Åbo. I den tävlingen eliminerade hon  regerande världsmästarinnan Julia Beljajeva från Estland i åttondelsfinalen.

– Jag känner mig mycket hedrad över att vara uttagen och hoppas att jag ska kunna bidra positivt med min erfarenhet och inställning, säger Sophie.