Evenemang i kalendern nästa säsong

Planerar din förening eller ditt SDF att genomföra något evenemang under nästa år som berör flera och som ska finnas med i SvFF:s kalender? Det handlar förstås om tävlingar men även till exempel träningsläger, domarutbildningar, Grundkurs för fäktledare med mera.

Är du ansvarig? Då är det dags för dig att anmäla de planerade evenemangen till Svenska Fäktförbundets kalendergrupp.

Bakgrund

Som du vet genomförde FIE stora förändringar i den internationella kalendern den här säsongen som påverkade oss mer än vi skulle ha önskat.

Efter en utvärdering av pågående kalender har vi kommit fram att vi bör göra ytterligare förändringar i kalendern inför 2015-2016. Ett av de stora problemen har varit att placera in de regionala och nationella tävlingarna utifrån arrangörens önskemål. Anpassningen till den internationella kalendern skapade många gånger ”krockar” med flera tävlingar under samma helg och som konsekvens för få deltagare i vissa evenemang.

Lediga datum

Av denna anledning har vi inför kommande säsong utgått ifrån en modell som vi tror fungerar bättre där vi identifierat olika perioder och datum för olika typer av tävlingar. Vi hoppas att detta kommer att ge större möjligheter att utveckla fler regionala tävlingar samt förbättra situationen för de nationella tävlingarna, framför allt mästerskapen.

I bilaga hittar du kalenderförslaget 2015-2016 utifrån den preliminära internationella kalendern. Här framgår de datum som är ”öppna” för olika typer av evenemang på nationell nivå.

Skicka in intresseanmälan

För alla evenemang som ska ingå i nästa säsongs kalender behöver vi få in en intresseansökan (bifogas). Fyll i de datum och tävlingar din förening eller ditt SDF är intresserade av att arrangera. Lämna gärna flera alternativ (max tre). Vi behöver även uppgifterna för kontaktperson/er för tävlingen/evenemanget samt uppgifter om föreningens ordförande.

Intresseansökan ska ha inkommit senast fredag den 27 mars 2015. Skicka till följande adress: kalender@fencing.se

Under veckorna som följer efter den 27 mars kommer kalendergruppen att sammanställa en tävlingskalender utifrån de intresseansökningar som arrangörerna kommunicerat. I samband med detta kommer även Kalendergruppen att fastställa mastersklasser och Landslagsledningen att fatta beslut om vilka tävlingar som blir en del av det svenska uttagningssystemet under 2015-2016.

Har ni frågor eller funderingar tveka inte att kontakta kalendergruppen.