Förändringar i Uttagningskriterier gällande senior-EM Minsk

  • KLL lyssnar till argumentet att seniorlandslagen förlorar för mycket poäng på världsrankingen på ännu ett eventuellt icke-deltagande i senior-EM och öppnar senior-EM 2020 helt för deltagande för florett och värja, damer och herrar.
  • De fäktare som har klarat gällande kvalkriterier kommer att få huvudkostnaden för senior-EM betalt, övriga står för alla kostnader själva, utom kostnaden för en överledare som Svenska Fäktförbundet står för. Fäktare som ej klarat Uttagningskriterier (eller blivit uttagna som fjärde fäktare där tre andra klarat uttagningskriterierna) betalar själva alla kostnader för coach, lagstartavgift, individuell startavgift, resa, logi etc.
  • KLL står under resterande säsong fast vid nuvarande kvalkriterier för kadett- och junior-EM/VM och OS.
  • KLL kommer att göra en övergripande översyn inför nästa säsongs kvalkriterier och kommer där att ta intryck av diskussionen på konferensen vad gäller möjligheten att samla FIE-poäng för kvalificering, istället för krav på en särskild placering. KLL kommer då att särskilt titta på seniorsidan där många på konferensen ansåg att våra nuvarande kvalkrav idag är allt för hårda. 

KLL genom Jonas Thunberg, High Performance Manager.