Gör en #Fencingmob15 på söndag

Sedan dansgruppen Bounce genomförde sin ”Tribute to Michael Jackson” för sex år sedan finns det fog för att säga att Sverige har en fin tradition att falla tillbaka på när det gäller flashmobs. Förr året började #Fencingmob i Italien och blev direkt ett globalt fenomen.

Varför inte samla ihop några (eller många) fäktkompisar på söndag och gå med i #Fencingmob15? Förutom att du har roligt bidrar du till att göra fäktningen mer synlig i världen. Här är några tips:

  1. Välj en spännande eller rolig plats som gärna är karakteristisk för Sverige eller just din hemort. 
  2. Det är kul om det finns publik som blir överraskad men det finns andra möjligheter.
  3. Tänk igenom och förbered noga hur du ska dokumentera din #Fencingmob15. Be om hjälp för att vara säker på att du får bra bilder och kanske en video. 
  4. Tänk på att det kan behövas tillstånd från polis, markägare etc för att du ska få genomföra din #Fencingmob15. Hoppa inte över detta moment!
  5. Var noga med fäktsäkerheten! Alla måste ha full fäktutrustning och se till at hela tiden hålla kontroll på genomförandet så du kan ingripa om något skulle gå fel. Det måste finnas tillräckliga avstånd till åskådare och andra.
  6. Skicka bilder så fort det bara är möjligt till fencingmob@gmail.com och gärna kopia till info@fencing.se. Lämpligt format är 1600×900 pixlar.
  7. Publicera bilder och videos på Instagram, Twitter, Facebook mm med plats  och hashtag #Fencingmob15 och gärna #swedishfencing. 
  8. De ansvariga för hela evenemanget vill gärna också att videomaterial laddas upp på YouTube med namn #Fencingmob15 samt ort och land. Detta material används för att klippa ihop en samlingsfilm av alla event runt om i världen.
  9. Läs mer på Facebooksidan för #Fencingmob15

Här är två inspirationsfilmer från förra året:

https://www.youtube.com/watch?v=0eLOeQ867rY

https://www.youtube.com/watch?v=_Dof66Afr_8