2016 – Laguttagning VC Paris, ECC Bratislava och ECC Poznan

Vi ber uttagna fäktare att bekräfta sitt deltagande i lagtävlingarna så skyndsamt som möjligt så att eventuella reserver kan meddelas. Man bekräftar sin plats genom att maila till Grenledare Martin Roth Kronwall på martin@fencing.se. 

Till VC-tävlingen i Paris i herrflorett är fem fäktare anmälda till den individuella tävlingen. Sverige kommer även att delta i lagtävlingen på söndagen och de uttagna fäktarna är följande: 

 1. Simon Rizell
 2. Josef Rizell
 3. Vincent Mindelöf
 4. William Zingmark

Reserver i uttagningen är: 

 1. Carl Oskar Ahlqvist
 2. Olle Wikström

Uttagningen är gjord av Grenledare Martin Roth Kronwall, på basis av de kriterier som finns i Uttagningsprinciperna för 2016-2017 och kan läsas i sin helhet här: https://static-fencing-eu.s3.amazonaws.com/uploads…

Till den individuella tävlingen i Bratislava på herrflorett är tio svenska fäktare anmälda. Laguttagningen är gjord helt på basis av rådande ställning i Svensk Ranking. 

Uttagna fäktare: 

 1. Malte Westesson
 2. Eimer Ahlstedt
 3. Albin Elmfeldt
 4. Carl Berggren

Reserver till denna uttagning är i tur och ordning: 

 1. Hugo Isaksson
 2. Fredrik Gren

Till den individuella tävlingen i Poznan  damflorett är fem svenska fäktare anmälda. Uttagningen är även här gjord helt på Svensk Ranking, men med undantaget att två av fäktarna eventuellt kommer att ha svårt att delta i hela lagtävlingen p.g.a. flygtider. Därav har de fäktare som på Svensk Ranking ligger 3:a och 4:a flyttats upp till plats 2 respektive 3. 

Uttagna fäktare: 

 1. Miriam Schreiber 
 2. Anja Matic
 3. Line Jönsson
 4. Miranda Jäderling

Reserv i laguttagningen är:

 1. Andrea Hansen