2014 – Linköpings FK vann breddidrottspris

Breddidrott handlar om glädje, jämställdhet och kamratskap. Dess syfte är att öka delaktigheten och ge fler möjlighet att idrotta. Länsförsäkringar Östgöta har därför instiftat ett årligt pris på 20 000 kr till den förening som på bästa sätt främjar breddidrotten.

Under nomineringstiden kunde vem som helst gå in och rösta, skriva motiveringar och lägga upp bilder. Totalt fick LFK 1108 röster, 132 motiveringar till varför man förtjänar priset och dessutom lades 139 bilder från verksamheten upp på Instagram. Föreningen fick flest röster, flest motiveringar och flest uppladdade bilder av samtliga idrottsföreningar i Östergötland! 

– Det kändes fantastiskt kul att få premiera Linköpings Fäktklubb med Breddidrottspriset 2014, säger Lisa Nyholm, projektledare för Breddidrottspriset på Länsförsäkringar Östgöta. 

– Efter att ha läst igenom samtliga motiveringar och tittat på alla Instagrambilder som taggats i tävlingen kunde vi i juryn konstatera att man i klubben lyckats skapa en gemenskap där alla kan vara med och alla känner sig välkomna. Med de varma motiveringarna och det engagemang klubben visat är föreningen verkligen en värdig vinnare, konstaterar Lisa Nyholm.

Den officiella motiveringen till priset lyder: ”Vår vinnare har förmågan att inkludera gammal som ung, svenskspråkig som icke-svenskspråkig, skapa en gemenskap där alla kan vara med oavsett förutsättningar. En klubb som många uttalat känner är som deras andra familj. Breddidrottspriset 2014 går till Linköpings fäktklubb!”

– Den största delen av äran ska gå till vår huvudtränare Călin Harbu”, säger LFKs ordförande Charlotte Lundgren. Hans arbete i fäktsalen visar i handling vad klubben vill åstadkomma: en glad familj där alla som vill fäkta är välkomna. Utan hans arbete hade vi aldrig varit aktuella för den här utmärkelsen.

– Det har varit en sån kick för styrelsen, ja för hela klubben, att läsa alla fina motiveringar till varför vi skulle vinna! Förra året fick vi ett stipendium på 15000 kr samtidigt som jag var nominerad som Årets ledare. Men det här slår ju det med hästlängder! Framför allt har exponeringen mot företag i regionen varit viktig för arbetet med att utveckla våra samarbetsavtal. Breddidrottspriset är ett fint kvitto på att vår ambition att utveckla klubben till en fäktklubb för alla fungerar, avslutar Charlotte Lundgren.

Här finns mer att läsa om Länsförsäkringar Östgötas breddidrottspris.