2017 – Masters 2017-18

Mastersseriens syfte är att erbjuda ungdoms-, kadett- och juniorfäktare en nationell tävlingsserie under hela säsongen. För att stimulera deltagande upprättas rankinglistor för samtliga klasser.
Nyheter för säsongen:

  • Nordiska mästerskapen på florett utgår ur Masters och ”ersätts” av Solna Open.
  • Klassen Ungdomar (U15, tidigare Äldre Ungdom) får 7 deltävlingar.
  • Klassen Äldre Miniorer (U13, tidigare Yngre Ungdom) utgår ur Masters.

Förutom de klasser som har mastersstatus så är det den arrangerande föreningen som beslutar om vilka klasser som ska fäkta vid den egna tävlingen och det är arrangörens inbjudan som gäller i det fall den skulle skilja sig från vad som anges i Ophardt.

Notera nya namn på de yngsta åldersklasserna: Tävlingsklasser säsongen 2017/2018 samt klinglängder.

Masters är en ”rullande” rankinglista. Det innebär att en tävling från förra säsongen finns med intill dess att samma eller motsvarande tävling har hållits. För att se vilka tävlingar som kommer, måste man i Ophardt lägga muspekaren på det röda ordet ”rullande”.

Svensk tävlingslicens krävs i samtliga klasser. Sista anmälningsdag kan variera beroende på de rutiner som gäller i fäktarens egen förening men är alltid senast onsdagen 10 dagar före tävlingen.

Även fäktare från utländska klubbar får delta i deltävlingarna, men får inga poäng i Mastersserien. Svenska Fäktförbundets tävlingsbestämmelser gäller.

För tävlingar som är mästerskap eller ingår i Svensk ranking (dvs. är uttagningstävling) gäller Svensk ranking som initial ranking för tävlingen. I övriga fall är ställningen i Masterslistan den initiala rankingen.

Frågor om Masters ställs med fördel till kalender@fencing.se.

Masters poänglistor samt arkiv.