​Masthugget Cup 2016-17

Masthugget Cup är en årlig serie regionala ungdomstävlingar i florett och värja som genomförs för att fäktungdomar, främst från västkustområdet, ska få möjlighet att tävla i en strikt utformad tävlingsserie.

Tanken är att tävlingen både ska vara spännande i sig med mycket fäktning för alla deltagare, men också att den ska fungera som en introduktion och förberedelse för att delta i större, nationella och internationella tävlingar.

Datum för tävlingarna:

  • 9 oktober 2016
  • 20 november 2016 
  • 19 februari 2017 
  • 4 juni 2017 

Sista anmälningsdag är 10 dagar före tävlingen

Klasserna är florett ÄU, YU och miniorer samt värja ÄU och YU.

Svensk tävlingslicens krävs i samtliga klasser. Denna löses på fencing.se. Svenska Fäktförbundets tävlingsbestämmelser gäller med undantag för att florett miniorer fäktar utan elektriskt ledande maskskägg.

För att stimulera deltagande upprättas rankinglistor för samtliga klasser.

Killar och tjejer tävlar tillsammans, åldersklasserna fäktar tillsammans, men seriesystemet kommer att separeras. Även separation vid de enskilda tävlingarnas prisutdelningar kommer att genomföras.

Inget pliktdomarsystem används och inga pliktdomaravgifter tas ut. Startavgiften är (prel.) 300 kronor. Avgiften betalas kontant vid avprickning senast 30 minuter före start.

Även fäktare från utländska klubbar får delta i deltävlingarna, men får inga poäng i poängsammandraget.

Inbjudan och resultatrapportering publiceras på Ophardt online.

Frågor om Masthugget Cup ställs till henriklundegard@gmail.com.

Masthugget cup resultatlistor och arkiv

Masthugget cup resultatlistor 2016-17