Max och Jonas på väg till Tauber

Ibland är det snabba puckar. Bland annat när FIE med en hel veckas (!) förvarning ber varje europeisk federation att nominera var sin (max 1!) kandidat till en avancerad instruktörskurs på värja i Tauberbischofsheim, ett av tysk fäktnings epicentra. Sagt och gjort, tänkte Svenska Fäktförbundet och nominerade istället två kandidater. Till vår stora glädje antogs både Max Körlinge, FFF och Jonas Thunberg, GoFK till kursen som börjar 17/11 och pågår till 14/12.

Både Max och Jonas har genomgått hela den svenska utbildningsplanen för instruktörer (Gruff – Plattformen – Steg 1 – GTU – Steg 2) och det är med stor glädje som Svenska Fäktförbundet nu kan skicka dessa båda duktiga instruktörer på vad vi är övertygade är en riktigt bra utbildning, helt utan kostnad för deltagarna eller deras föreningar.

Max Körlinge är 24 år och började sin tränarkarriär på FFF 2011. Efter att ha börjat med motionsgrupper så har han idag tränaransvar för avancerade såväl ungdomar som seniorer. I augusti i år så beslutade sig Max för att våga följa sin dröm. Han sade upp sig från jobbet som arkeolog i syfte att bli fäktmästare. Han är idag anställd 60 procent på FFF.

Jonas Thunberg är 41 år, har haft en framgångsrik egen karriär och har under senare år varit delaktig i uppbyggnaden av Gotlands Fäktklubb. Idag är han i praktiken andretränare för GoFK under ledning av Pawel Mancewitcz.

Vi önskar båda varmt lycka till i Tauberbischofsheim!

Peter Ejemyr
Utbildningsansvarig
Svenska Fäktförbundets styrelse