Ny förening i Malmö – MFF Gripen

MFF Gripen bildades i en tro på att det går att bygga upp en fäktförening med vilja och glöd som kan väcka och underhålla intresset för fäktning från nybörjare till den absoluta eliten. Detta oavsett ålder, kön eller ev. funktionshinder.

– Vi vill bygga föreningen efter idrottens verksamhetsidé, vision och värdegrund i en sann demokratisk anda. Föreningen kommer att motverka all form av diskriminering samt aktivt verka för en dopingfri idrott som är öppen för alla, berättar föreningens ordförande Monica Ahlqvist Arvidsson.

– Vi startade vår verksamhet hos Friskis och Svettis, Helenholm den 19 aug, har nu träning 5 dagar i veckan och har startat med nybörjarrekrytering. Vi kommer att börja bygga upp ett träningssamarbete med Aramis FK där vi inledningsvis kommer att samåka upp till Helsingborg och delta i deras onsdagsträning.

– Vi har fått mycket stöd från övriga fäktsverige, berättar Monica vidare, – Vi har fått låna utrustning från GFK och Aramis och utan deras stöd hade denna nystart varit i det närmaste omöjlig. Stort Tack både GFK och Aramis FK! Vi har också fått ett fantastiskt sponsringsförslag från EnGarde Fencing Equipment Supplier och Tomasz Goral, samt startbidrag från Idrottslyftet och Sydsvenska FF. Det tackar vi för!

– Vi ser i framtiden en verksamhet som utökas och finner nya grupper. Det är vår övertygelse att fäktning kan vara rätt sport för grupper som fäktföreningar traditionellt inte vänder sig till.

– Eftersom vår Fäktmästare Dmitriy Li är universitetsutbildad på alla tre vapnen kommer vi att kunna erbjuda utbildning i såväl florett, värja som sabel. Du som är intresserad av MFF Gripen får hålla utkik på vår hemsida www.mffgripen.se där alla nyheter kommer att presenteras, avslutar Monica Ahlqvist Arvidsson.