Ny tjänst på fencing.se: Träningsdagboken

Om du vill bli bättre som fäktare behövs träning. Bra träning bygger på att du lägger tillräckligt mycket tid på träningen, att träningen är ändamålsenlig och håller hög kvalité (till exempel vad gäller koncentration och intensitet) samt att träningen är avpassad till dina personliga förutsättningar. Du behöver också sova bra och äta rätt.

Att föra träningsdagbok är ett hjälpmedel för att följa upp träningen, se hur mycket du tränar och ge möjlighet att utveckla din träning systematiskt är . 

Svenska Fäktförbundets träningsdagbok är speciellt avpassad för fäktning (även om det naturligtvis går att registrera all sorts träning) och ger dig också möjligheter att skriva kommentarer och tankar om träningen. 

Dina träningsuppgifter sparas och presenteras både i sammanfattande diagram och i en detaljvy. 

Det går också att ladda ned träningsdagboken i csv-format (kommaseparerad fil som går att öppna i till exempel Excel eller Numbers) som du kan använda själv eller till exempel skicka till din tränare.

Målsättningen med träningsdagboken är att den ska vara enkel att använda, vare sig du sitter framför datorn hemma eller använder mobilen på bussen. 

Under flera år har SvFF testat flera olika versioner av träningsdagboken. Slutligen har vi valt att prioritera en enkel och stabil lösning som fungerar bra på alla plattformar.

Du hittar träningsdagboken under din personliga inloggning (se bild) när du är inloggad som medlem på fencing.se.