Podden om fäktning: ”Bakom masken på…”

Henning Österberg gör podcasten ”Bakom masken på…” om fäktare, för fäktare och alla andra som är intresserade av sporten. Det är en idé som han burit på länge som nu blir verklighet.

– Inom fäktningen finns det så många historier och personligheter. Jag vill ta vara på vår starka kultur och göra den tillgänglig för fler, nu och i framtiden. Lyssnaren får träffa mer eller mindre kända personer i svensk fäktning och tanken är att respektive person får tala till punkt.

Henning är gammal landslagsfäktare och är fortfarande aktiv fäktare och tränare på sin klubb Djurgårdens IF. Under åren har han haft många förtroendeuppdrag inom svensk fäktning, bland annat som förbundskapten och ansvarig för landslagsverksamheten. När Svenska Fäktförbundet fyllde 100 år var Henning innehållsansvarig för den vackra och innehållsrika jubileumsboken och för samarbetet med Livrustkammaren som organiserade en särskild fäktutställning. Henning är också författare till boken ”Korsade klingor. Om fäktningens och duellerandets historia”.

”Bakom masken på…” hittar du på www.bakommaskenpa.se eller i din poddapp

Podden finns också på Facebook https://www.facebook.com/bakommaskenpa.se/

Vill du köpa Svenska Fäktförbundets jubileumsbok eller ”Korsade klingor” hittar du dem i Svenska Fäktförbundets webbshop