Ren vinnare – antidopingutbildning på nätet

Alla idrottare har ansvar att känna till och följa dopingreglerna. Svensk fäktning använder sig av webbutbildningen ”Ren vinnare”. Den är till för idrottare och ledare på alla nivåer som vill lära sig grunderna om antidoping och få koll på det viktigaste. Svenska fäktförbundet ställer dessutom krav på genomförd antidoping-utbildning för att få delta i våra landslagsgrupper för seniorer.

Utbildningen gör det enkelt för aktiva och ledare att ta till sig den kunskap inom antidoping som krävs. Innehåll och upplägg passar både etablerade elitidrottare och den som är i början av sin idrottskarriär. Du kan göra utbildningen i din mobil eller hemma vid datorn. Allt på en gång eller lite i taget, när och på det sätt som passar dig.

Genom sju korta moduler lär du dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul består av videoklipp, övningar och fakta. Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. Efter varje modul får du också ett mejl med en sammanfattning.

Du hittar utbildningen här