Restriktioner för idrotten: Aktuellt läge

Restriktionerna innebär att man ska undvika träningar, matcher och tävlingar. Barn födda 2005 eller senare får dock träna. Professionella idrottare, på nationell eller internationell elitnivå, med idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning får träna och tävla.

Läs mer om vad som menas med yrkesutövande elitidrottare här

De regioner som omfattas av dessa lokala restriktioner är Skåne, Stockholm, Östergötland, Västra Götaland, Halland, Örebro, Kronoberg och Södermanland. I Uppsala innebär de lokala allmänna råden för region Uppsala  dock inte  samma begränsningar för idrotten.

Besluten gäller fram till den 17 november (Skåne, Uppsala), 19 november (Stockholm, Västra Götaland, Östergötland), 24 november (Halland, Örebro och Jönköping) eller 26 november (Kronoberg och Södermanland) men kan komma att förlängas.

Läs de lokala allmänna råden hos Folkhälsomyndigheten

Läs Riksidrottsförbundets FAQ

I övriga regioner och för träning för barn födda 2005 och senare i ovannämnda regioner gäller de generella allmänna råd och den information som Folkhälsomyndigheten lämnat till alla ansvariga för idrottsverksamhet om särskilda åtgärder och riskbedömning. 

Information till idrottsföreningar och idrottsanläggningar om covid-19