Svenska Fäktförbundet söker High Performance Manager

Vi söker nu en High Performance Manager (HPM) på heltid som ska leda och samordna landslagsarbetet med fokus på att förverkliga vår strategiska målsättning: Att ha ständig medaljchans på EM, VM och OS från år 2028.

Du är ansvarig för landslagens strategiska utveckling och leder och samordnar arbetet för sex förbundskaptener. Du rapporterar till Kommittén för landslag och idrottsutveckling som är styrelsens organ för elit- och landslagsverksamhet.

Kvalifikationer

Som person är du resultatinriktad med framträdande ledaregenskaper och god samarbetsförmåga. Du har god kunskap om elitutveckling och erfarenhet av att leda andra. Vi tror att du behöver ha god förmåga att kommunicera och bygga förtroendefulla relationer samtidigt som du arbetar med struktur för att åstadkomma långsiktig utveckling.

Idrottsutbildning på akademisk nivå är meriterande.

Arbetsuppgifter

Som High Performance Manager ska du leda, planera, utveckla och samordna SvFF:s landslagsverksamhet i enlighet med Strategi för Svensk Fäktning 2028 (se http://www.fencing.se/om-svff/strategi/).

I ditt arbete med elitfrågor behöver du samverka med Sveriges Olympiska Kommitté och Riksidrottsförbundet. Samarbete i elitfrågor med landets fäktföreningar är också centralt för tjänsten.

Mer upplysningar

Tjänsten är en visstidsanställning fram till 31 augusti 2020 med tillträde snarast.

Frågor om tjänsten besvaras av Otto Drakenberg, otto@fencing.se, tel 070-864 55 04.

Ansökan

Ansökan med CV och löneanspråk ska vara Svenska Fäktförbundet tillhanda senast den 24 juni 2018.

Sänd din ansökan till otto@fencing.se eller till Svenska Fäktförbundet, att: Otto Drakenberg, Box 11016, 100 61 Stockholm.