Veteran-VM 2017-18

Organisationen för året veteranvärldsmästerskap har lagt upp en hemsida för tävlingen med väldigt mycket intressant information, se http://wfv2018.it/

Varje nation får ställa upp med 4 deltagare per vapen/ålderskategori och kön. Dessutom består VM även av en lagtävling bestående av en lagmedlem per ålderskategori, vapen och kön samt reserv. Det måste således finnas en fäktare i 50+, en i 60 + och en i 70+kategorin inne i laget samtidigt.

Startavgift individuellt 90 euro

Startavgift lag 185 euro

Noteras ska att fr.o.m. i år tillkommer INTE längre någon kostnad för domare.

Intresseanmälan för deltagande i årets VM skall ett mail sändas till veteran@fencing.se. Anmälan skall vara gjord senast den 3 augusti 2018. Ange i mailet (även om du varit med i veteransmästerskap tidigare och då lämnat dessa uppgifter)

  • Namn & kontaktuppgifter (telefon och mailadress)
  • Klubb
  • FIE licensnummer (OBS Förra säsongens licens gäller för deltagande!)
  • Födelsedata
  • Vapen
  • Ålderskategori
  • Uppgift om du är intresserad av att även fäkta lag.

Om fler än tillåtet antal (4/vapen, kategori och kön) anmäler sitt intresse för att delta kommer deltagarna att tas ut med stöd av aktuella rankinglistor, veteran- och senior. Beslut kommer att meddelas samtliga som gjort en intresseanmälan så snart som möjligt efter sista anmälningsdagen. Till grund för uttagningen ligger de rankinglistor, veteran och senior som finns att läsa på fencing.se. De tävlingar som räknas är de som ingår i årets säsong, 2017/18. Första tävling är Uppsala Cup. Sista tävling att räknas med är för 2018 Malmö International. Deltagarna tas ut på bedömning från rankinglistor och prestationer. Syftet med uttagningen är att få bästa representation och lag.

Damer tas 2018 ut av Sophie Larsson och Jan Tivenius.

Herrarna tas 2018 ut av Peter Barvestad*, Jan Tivenius* och Kerstin Warvsten (*dock ej i egen ålderskategori)

OBS! Den som blir uttagen och ska representera Sverige måste ha svensk licens. Dessutom krävs som vanligt FIE-licens för säsongen 2017-18 (dvs. det som nu upplevs som ”förra säsongen”). Den som vill kontrollera om man har/hade licens förra säsongen kan göra det här: https://goo.gl/DTji8h

Den som inte har FIE-licens för 2017-18 och blir uttagen ska betala FIE-licens som vanligt på fencing.se och mailar samtidigt(!) till info@fencing.se och berättar att betalningen avser 2017-18.

För tävlingen finns även vår egen Facebook-grupp – Svensk Veteranfäktning – där vi löpande kommer att lägga upp information.

Kerstin Warvsten samt Peter Barvestad, Sofie Larsson och Jan Tivenius.

*dock ej i egen ålderskategori